2013

  • Byggnads kommenterar döds- och olyckstalen vid Citybanan

    Tidningen Byggnadsarbetaren beskiver idag den mycket allvarliga arbetsmiljösituation som råder vid Byggandet av Citybanan. Sedan bygget startade 1 januari, 2008 tills idag har fem personer dött, 280 olyckor skett och till det kommer 480 tillbud. Samt...

  • Byggnads ordförande Johan Lindholm till Qatar

    Uppgifterna som har framkommit om byggnadsarbetarnas vidriga förhållanden på byggena inför VM i Qatar har blivit en världsnyhet. Tidningen The Guardian publicerade vittnesmål från flera av byggnadsarbetarna som fråntagits pass, tillstånd att arbeta,...

  • Nu fungerar det att kontakta Byggnads Nu! igen

    Nu fungerar Byggnads system i Stockholm igen så det går bra att kontakta vårt medlemscenter Byggnads Nu! och förbundskontoret som vanligt.

  • Vinn fotbollsbiljetter till landskampen Sverige-Österrike eller Sverige-Tyskland!

    Fredag 11 oktober och tisdag 15 oktober klockan 20.45 är det landskamp på Friends Arena i Stockholm och Byggnads lottar ut biljetter till dig som är medlem.

  • Byggnads kommenterar regeringens höstbudget

    Tyvärr finns det inte något överraskande i budgeten när det gäller bostadsbyggande. Regeringen föreslår inga resurser vare sig för nyproduktion eller för renovering/upprustning och energieffektivisering. På sätt och vis är regeringen konsekvent: Man...

  • Nominera kvinnliga hantverkare till Isabelle-stipendiet!

    Känner du en kvinnlig hantverkare? Bra-nominera henne till Isabellstipendiet. Stipendiet är på 20.000 kronor och delas varje år ut till en kvinnlig hantverkare.

  • Ny föräldraförsäkring från 1 januari 2014

    Från och med första januari 2014 så införs en ny föräldraförsäkring via ditt kollektivavtal. Den nya föräldraförsäkringen ersätter föräldralönen och innebär att du som har barn kan få en ersättning som kallas för föräldrapenningstillägg.

  • Nya regler i Arbetslöshetsförsäkringen

    Från den 1 september 2013 gäller nya regler som påverkar den som är arbetssökande och har a-kasseersättning.

  • Nya regler i Arbetslöshetsförsäkringen

    Nu gäller det nya regler från den 1 september 2013 som påverkar den som är arbetssökande och har a-kasseersättning.

  • 6F lanserar Johan Danielsson som S-kandidat till Europaparlamentet 2014

    6F – fackförbund i samverkan (Byggnads, Elektrikerna, Fastighets, Målarna och SEKO) har beslutat att lansera LO:s EU-samordnare Johan Danielsson, 31, som kandidat till socialdemokratisk ledamot av Europaparlamentet.