Minnesord Sten Åke "Nocke" Thorén

Med sorg mottog vi beskedet att Nocke, som han alltid kallades, hade somnat in.

Publicerad:

Det kom så oväntat och vi som stod honom nära i kamratkretsen blev närmast chockade då vi fick meddelandet i slutet av maj.

Nocke var från början efter sin utbildning VVS-montör hos Calor-Celsius, men efterhand så väcktes hans fackliga intresse. Han anställdes 1980 som mätningsman på dåvarande Bygg 35:an i Linköping. 

Den 1 april 1988 blev han avdelningens kassör och ansvarig för A-kassan.

Efter 17 år på lokalavdelningen fick han en tjänst 1997 på Förbundskontoret som handläggare på A-kassan. Efter några år på den posten blev han chef på kassan och hade den tjänsten tills han avgick med pension.

Han var också en tid ordförande i det kommunala fastighetsbolaget LKF, idag Lejonfastigheter.

Nocke hade flera fritidsintressen, några kan nämnas här, såsom ridning även om det på senare år lagts åt sidan. Han tog även flygcertifikat och kunde därmed se sin uppväxtmiljö från ovan i Linköping, närmare bestämt i stadsdelen Tannefors.

Jakt var också något som han hade passion för och var sedan fler år kassör i Jägarnas Riksförbunds Östgötadistrikt.

Det egna lantstället utanför Åtvidaberg var en avstressad plats mot det hektiska Stockholm där han tidigare arbetade. Där fanns husdjur och höns, lite som ett modernt bondeliv i en underbar miljö.

Att lämna allt som varit ger oss en vink om att livet är skört och då han nu lämnat det jordiska vill vi minnas honom som den positiva och kamratlig vän/arbetskamrat som han var.

 

Ronald Nyberg, f d ombudsman

Uppdaterad: