Arbetslösa måste rapportera in sin inkomst

Sedan den 1 januari 2014 måste arbetslösa medlemmar själva anmäla till Byggnads för att få rätt medlemsavgift. Senast den 30 november måste du rapportera in din nuvarande inkomst. Annars kommer din avgift att gå tillbaka till den avgiftsklass som fanns innan sänkningen.
Publicerad:

Vid årsskiftet 2013-2014 ändrades reglerna för a-kasseavgiften dåarbetslöshetsavgiften togs bort. Vi informerade då om att vi inte längre automatiskt skulle få information från a-kassan på de av våra medlemmar som eventuellt var arbetslösa.
För att förändringen inte skulle drabba er som var arbetslösa vid årsskiftet informerade vi också om att de berörda tills vidare fick behålla en lägre avgift till Byggnads, men med uppmaningen om att vid en förändrad situation måste meddela in sin nya inkomst till oss.

Vi hoppas att arbetssituationen ser bättre ut för dig idag och uppmanar dig som inte gjort det att kontakta din region/alternativtlogga in på er medlemsinloggning för att rapportera in din lön.
Logga in på medlemsinloggningen från www.byggnads.se .
Har du aldrig använt medlemsinloggningen så är Användarnamn ditt personnummer (10 siffor utan streck) och lösenord ditt medlemsnummer «Medlemsnr» (10 siffror utan streck)

Vi vill nu att du senast den 30 november 2014 rapporterar in din lön, alternativt meddelar din region att du fortsättningsvis är arbetslös.
För er som vi inte hör något från kommer vi att avsluta den lägre avgiften vid november månads utgång. Detta innebär att från december går avgiften tillbaks till den avgiftsklass som fanns innan sänkningen.

 

Uppdaterad: