Ledig tjänst: Ombudsman till Byggnads förbundskontor

Vi söker en förbundsombudsman till förhandlingsenheten på Byggnads förbundskontor i Stockholm.
Publicerad:

Förhandlingsenheten:
Enheten genomför avtalsförhandlingar om bl a löner och allmänna villkor gentemot arbetsgivarorganisationer, samt centrala tvisteförhandlingar.

Vi söker dig som:
Har erfarenhet som ombudsman eller facklig förtroendeman. Du har kunskaper om aktuella avtal inom Byggbranschen liksom kännedom om övriga lagar och avtal på arbetsmarknaden. Gott omdöme, god samarbetsförmåga och ansvarskänsla är andra egenskaper vi värdesätter. Det är viktigt att du är drivande i utvecklingsarbetet och har förmågan att leda och följa upp olika projekt. Inslag av avtalsarbete främst på Europanivå ökar, varför kunskaper i engelska är önskvärda. Du måste vara serviceinriktad och kunna arbeta konsultativt. Du bör också ha lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift. Vi förutsätter att du delar arbetarrörelsens värderingar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Du ska i första hand arbeta med förhandlingar inom byggnads olika avtalsområden samt tvister som skall handläggas enligt lagen om rättegång i arbetstvister. I dina uppgifter ingår även att arbeta med rådgivning till avdelningar, kompetensutveckling och utbildning av ombudsmän och förtroendevalda i dessa frågor.

Dina personliga egenskaper:
Du har ett genuint samhällsintresse. Du är en person som är bra på att bygga relationer med andra människor och trivs med att arbeta i team. Du tycker det är roligt och utvecklande att vara med om att ta fram nya arbetssätt och nya lösningar. Du tycker att det är intressant att ställas inför strategiska frågeställningar och att arbeta praktiskt. Du är ansvarstagande, noggrann, initiativrik och har hög servicekänsla.

Övrigt:
Närmare upplysningar lämnas av Göran Tinglöv, 08-728 48 18 eller Torbjörn Johansson, 08-728 49 63. Du kan också tala med Rolf Levin, facklig företrädare, 08-728 49 19.

Ansökan mailas till marita.vester@byggnads.se märkt med "Förbundsombudsman”, senast den 9/12 2010.

 

Uppdaterad: