Ledig tjänst: Pressekreterare

Byggnads söker en pressekreterare till förbundskontoret i Stockholm.
Publicerad:

Som pressekreterare kommer du att ingå i Byggnads kommunikationsenhet. Opinionsarbete har hög prioritet på Byggnads och du kommer tillsammans med oss andra på enheten ansvara för strategiska kommunikationsfrågor.

Vi söker dig som:
Har en relevant utbildning och erfarenhet, gärna med inriktning mot kommunikation och/eller journalistik och därutöver en god allmänbildning. Du har några års yrkeserfarenhet, gärna inom arbetarrörelsen. Du är en duktig skribent med god stilistisk förmåga och är van att kommunicera i större sammanhang. Du ska ha förmåga att arbeta självständigt. God kunskap inom office-paketet är ett krav och erfarenhet av webbpubliceringsverktyg är en merit.

Dina personliga egenskaper:
Du har ett genuint samhällsintresse. Du är en person som är bra på att bygga relationer med andra människor och trivs med att arbeta i team. Du tycker det är roligt och utvecklande att vara med om att ta fram nya arbetssätt och nya lösningar. Du tycker att det är intressant att ställas inför strategiska frågeställningar och att arbeta praktiskt. Du är ansvarstagande, noggrann, initiativrik och har hög servicekänsla. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Att ansvara för och utveckla Byggnads strategiska satsningar gentemot media
• Ta initiativ till insatser utifrån en aktiv omvärldsbevakning
• Journalistkontakter
• Telefonjour
• Vara rådgivare till Byggnads ledning i mediefrågor
• Ansvara för och medverka vid presskonferenser och mediaseminarier
• Medverka vid upprättande av kommunikationsplaner och ansvara för ett professionellt genomförande av dessa

Byggnads eftersträvar mångfald när det gäller ålder, kön och kulturell bakgrund. Vi tillämpar provanställning.

Vill du veta mer?
Ring enhetschef Matz Larsson, telefon 08-728 48 45 / 070-681 37 02 eller personalchef Conny Lantz, telefon 08-728 48 81 / 070-677 36 71. 

Ansökan märkt ”Pressekreterare” med CV och löneanspråk mailar du senast den 3 december 2010 till marita.vester@byggnads.se.
 

Uppdaterad: