Byggnads ger stöd till Musikhjälpen

Byggnadsarbetare kommer i eftermiddag att besöka P3:s Musikhjälpen för att överlämna 20 000 kronor.
Publicerad:

Musikhjälpen gör en insamling av pengar till flickors rättigheter och möjligheter runt om i världen att få en god utbildning. På Byggnads Facebook-sida får även alla medlemmar rösta fram den låt de vill få spelad i radion.

Tid: Idag fredagen den 16 december 2011, c:a kl 13.30
Plats: Gustav Adolfs torg, Göteborg

- Istället för att skicka julkort i år kommer vi i Byggnads skänka pengar till ett genuint ändamål – nämligen rätten för alla flickor ute i världen att få en utbildning. Vi hoppas även att andra väljer att på olika sätt ge sitt bidrag till Musikhjälpen, säger Hans Tilly, förbundsordförande i Byggnads.

- Vi har också genom vår solidaritetsfond nyligen givit ett byggymnasium i norra Sverige bidrag för att åka ner till Afrika och bygga en skola för flickor. Det är en självklarhet för oss i Byggnads att visa omtanke och att framförallt genom vårt yrkeskunnande och våra handlingar bidra till ett bättre liv och möjligheter för fler, säger Hans Tilly, förbundsordförande i Byggnads.

Kort fakta Musikhjälpen:
Musikhjälpen syftar till att genom musik bidra med pengar för att hjälpa flickors rätt till utbilning i världen. Programmet sänds dygnet runt från en glasbur med tre programledare som lever med begränsad näring i en veckas tid. Start måndag den 12 december och slut den 18 december 2011. Programmet sänds från Gustav Adolfs torg i Göteborg i år.

Årets tema:
Alla flickor har rätt att gå i skolan.

Alla barn har rätt till en avgiftsfri utbildning. Det står i Barnkonventionen som inrättades 1989. Att få gå i skolan är enligt FN en mänsklig rättighet. Ändå är det idag upp emot 100 miljoner barn som inte får ta del av den rättigheten.

Läs eller lyssna mer:
http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3946

 

Uppdaterad: