Byggnads stödjer Ockupation Wall Street

Occupy Wall Street (Ockupation Wall Street) är en pågående serie av demonstrationer i New York City.
Publicerad:

Protesten är ursprungligen startad av aktivistgruppen Adbusters. Deltagarna i protesterna är mot den sociala och ekonomiska ojämlikheten, företagens girighet och företagens ekonomiska påverkan på lobbyister i regeringen. Adbusters har begärt att "Presidenten tillsätter en kommission som ska separera pengar från politiken, för att få bort korruptionen - detta är den vår agenda för det nya Amerika". 

Demonstrationernas organisatörer hoppas också att demonstranterna själva skapar egna specifika krav. Till en början var det bara mindre protester, men allt eftersom tiden har gått har fler och fler människor anslutit sig, däribland fackföreningar, arbetslösa och studenter. Protesterna har fört samman människor från många politiska ställningstaganden. 

– Vi stödjer tanken och ser behovet av att folket reser sig mot ökad orättvisa och större klyftor i samhället medan de rika blir alltmer rika. Byggnads delar värderingarna och kampen om en ökad social och ekonomisk rättvisa, inte bara i Sverige utan i hela världen, säger Hans Tilly ordförande i Byggnads.

Uppdaterad: