Byggnads kommenterar neddragningen av Arbetsmiljöverket

Regeringen drar varje år ner resurserna till Arbetsmiljöverket. Bortprioriteringen av ett ordentligt arbetsmiljöarbete är tydlig. Detta trots att det rapporteras arbetsplatsolyckor nästan dagligen runt om i landet. Den senaste veckan går över alla gränser, fyra byggnadsarbetare har dött på jobbet.
Publicerad:

- Tänk dig en situation där det hade dött fyra journalister på jobbet på bara en vecka. Eller ekonomer. Eller politiker. Det skulle tillsättas kriskommissioner! Nu drar regeringen istället ner på arbetsmiljöarbetet. Detta trots att det redan nu är svårt för Arbetsmiljöverket att utföra sitt uppdrag, säger Johan Lindholm Byggnads ordförande och avslutar:

-  Nu ska Arbetsmiljöverket omorganiseras och man drar ner på antalet regionkontor. Det är klart att det blir svårare att hinna med inspektioner och följa upp och skyddombudens arbete försvåras. Det här drabbar vår bransch extra hårt. Hur många fler ska behöva dö för att regeringen ska inse det? Ingen ska behöva riskera livet på sitt arbete. Ingen.

 

 

 

Uppdaterad: