Byggnads söker jurist

Byggnads söker en förbundsjurist med inriktning på arbetsrätt och EG-rätt, till vårt förbundskontor i Stockholm.
Publicerad:

Förbundskontorets uppdrag handlar till stora delar om att hålla samman hela förbundets verksamhet samt att driva och påverka debatten i samhället. Allt för att ta tillvara medlemmarnas intressen och förbättra villkoren inom byggbranschen, även i ett internationellt perspektiv.

Huvudsakliga arbetsuppgifter för förbundsjuristen är att:

  • Vara nära stöd till ledningen i utredningsuppdrag avseende allmänpolitiska frågor
  • Bevaka och ge råd i frågor inom EG rätt, EG direktiv samt övriga frågor kopplat till internationaliserad arbetsmarknad
  • Delta i avtalsförhandlingar och strategiskt utvecklingsarbete av kollektivavtal
  • Avge yttrande inför rättslig prövning av ärende
  • Föra talan i domstol i principiellt viktiga frågor

Vi söker dig som är jurist med inriktning på arbetsrätt och EG-rätt. Vi tror att du har erfarenhet av kvalificerat arbete inom arbetsrätt, processvana och god inblick i lagstiftning på EU-nivå. Du har gedigen erfarenhet av att självständigt genomföra utredningar. Du är drivande i utvecklingsarbete och har förmåga att leda och följa upp olika projekt. Du kan snabbt sätta sig in i problem och fatta självständiga beslut.

God kommunikatör
Vi önskar att du är en god kommunikatör med stort intresse för att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god pedagog som med entusiasm förmedlar juridisk information till såväl jurister som icke-jurister. Du är ansvarstagande, öppen och prestigelös med en hög servicekänsla och är ett föredöme för organisationen. Du har ett genuint samhällsintresse och allmänpolitisk kunskap, kan tillämpa ett fackligt perspektiv och delar arbetarrörelsens värderingar. 

Fler upplysningar
Närmare upplysningar lämnas av Matz Larsson, 010-601 1065.
Du kan också tala med Pentti Valkama, facklig företrädare, 010-601 10 92. Vill du veta mer om Byggnads kan du besöka vår hemsida www.byggnads.se  


Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.
Ansökan mejlas till rekrytering@fasab6f.se märkt med ”Förbundsjurist Byggnads” senast 15 december 2014.

Uppdaterad: