Byggnads välkomnar regeringens satsning på jobb och bostäder

Regeringen har i dag presenterat en satsning där man investerar tio miljarder på jobb, skola och klimatet.

Publicerad:

– Det är bra att regeringen nu har inlett arbetet med att nå målet om EU:s lägsta arbetslöshet. Budgeten för 2016 blir ett första och avgörande steg. Samtidigt vet vi att det kommer att krävas mycket mer än så för att vi ska få igång hjulen och pressa ner arbetslösheten. Vi måste få en ny ekonomisk politik där våra politiker gör stora satsningar på bostadsbyggande och infrastruktur, säger Byggnads ordförande Johan Lindholm i en kommentar.

– Jag välkomnar satsningen på att upprusta våra bostadsområden. Vi kan i dag se hur segregationen är utbredd, att boendet har blivit en klassfråga och att våra ungdomar inte kan flytta hemifrån. Därför är satsningen även här alldeles för liten. Vi behöver en bostadspolitik värd namnet, som måste få kosta och vi behöver den nu, fortsätter Johan Lindholm.

– Ska vi nå uppsatta klimatmål behöver våra miljonprogramsområden energieffektiviseras. Byggnads har tagit fram ett förslag till hur det skulle kunna finansieras och både finansministern och bostadsministern är välkomna att höra av sig och ta del av vårt förslag, avslutar Johan Lindholm.

Uppdaterad: