Byggnads a-kassa, Mina sidor

A-kassan utvecklar digitaliseringen av Mina sidor

Mer service åt medlemmarna och mindre tid åt kompletteringar. Det är några av de väntade vinsterna när Byggnads a-kassa lanserar en ny version av Mina sidor senare i höst.

Publicerad:

Den 21 november bjuder Byggnads a-kassa in sin medlemmar till en ny och förbättrad version av Mina sidor.

– Utvecklingen av Mina sidor har gjorts tillsammans med alla Sveriges a-kassor och arbetet har pågått under en lång tid, säger Gabriella Andersson, projektledare för a-kassans förändringsarbete och införande.

I den nya versionen av Mina sidor läggs fokus på att utnyttja möjligheterna med digital kommunikation i kontakten mellan a-kassan och medlemmarna.

– Istället för att skicka pappershandlingar kommer våra medlemmar i allt större utsträckning att kunna lämna uppgifter digitalt direkt på Mina sidor. Vi kommer också att kunna hämta uppgifter från exempelvis CSN och Försäkringskassan i realtid, vilket underlättar både för våra medlemmar och oss som handlägger på a-kassan. Det gör också att vi kan fatta beslut snabbare, säger Gabriella Andersson.

E-tjänst för a-kassans medlemmar

Mina sidor är a-kassornas tjänst för arbetslösa medlemmar. Alla som är medlemmar i en a-kassa och har ett svensk personnummer kan logga in från dator, telefon eller surfplatta med e-legitimation (BankID). Idag använder drygt åtta av tio arbetslösa medlemmar i Byggnads a-kassa Mina sidor.

Uppdaterad: