Johan Lindholm i vit skyddshjälm

Byggnads kommenterar överenskommelsen om strejkrätten

I dag har arbetsmarknadens parter kommit överens om hur en förändring av reglerna kring strejkrätten bör se ut. Bakgrunden är den utredning om strejkrätten som regeringen tillsatte för att lösa konflikten i Göteborgs Hamn. Byggnads menar att strejkrättsutredningen aldrig borde ha sett dagens ljus.

Publicerad:

– Istället för att lösa situationen i hamnen, enligt den svenska modellen, så har Hamnarbetsgivarna istället valt att lämna över ansvaret på politiken. Tyvärr så tog politikerna stafettpinnen och tillsatte en utredning. En utredning som aldrig borde ha sett dagens ljus, säger Byggnads ordförande Johan Lindholm i en kommentar.

– Nu är vi i den besynnerliga situationen att arbetsmarknadens parter är tvungna att förhindra att utredningens katastrofala förslag blir verklighet och istället hitta en bättre lösning. Det gör mig, rent ut sagt förbannad, att vi ska behöva rädda ansiktet på våra politiker, stoppa ett dåligt förslag och försvara den svenska arbetsmarknadsmodellen. Denna situation borde aldrig ha uppstått, avslutar Johan Lindholm.

Uppdaterad: