Fira 1 maj med Byggnads

I år kan vi visserligen inte träffas utomhus med fanor och tal. Men vi kan ändå visa vårt gemensamma engagemang och att vi fortsätter ställa krav. 

Fira Första maj tillsammans med Byggnads på vår Facebook-sida och börja dagen med att inspireras av förbundsordförande Johan Lindholms tal.

Krisen vi är i kan bara hanteras av ett starkt samhälle. Då behövs en politik för vanligt folk. Nu mer än någonsin. Och när ekonomin ska komma på fötter igen är det våra händer som ska göra jobbet.

Men det kräver också handlingskraft från politiken:

  • Kickstarta ekonomin genom att tidigarelägga upphandlingar av nya infrastrukturprojekt. Genomför planerat underhåll och byggnationer och öka statsbidragen till att renovera svensk infrastruktur. Byggnads kräver också ett större åtagande kring schyssta och trygga arbetsvillkor i offentliga upphandlingar. Krav på kollektivavtal ska vara en självklarhet och vi måste få bort dumpade villkor och arbetslivskriminalitet.
  • Förstärk skyddet vid arbetslöshet. Nu är a-kassan nästan vad den alltid borde ha varit. Förbättringarna som regeringen infört måste bli permanenta och de måste gälla hela ersättningsperioden.
  • Och sist men inte minst: Släng LAS-utredningen i papperskorgen! I en tid då mer trygghet är på allas läppar så är lagändringar som ska göra det lättare att sparka folk det sista vi behöver!
Uppdaterad: