Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads

Fotograf: Terese Perman

Byggnads kommenterar regeringens LAS-förslag: ”Ett historiskt misstag”

Idag presenterade regeringen och samarbetspartierna C och L förslag på förändrad arbetsrätt. Byggnads kritiserar ett förslag som skulle innebära sämre anställningstrygghet för miljoner anställda i Sverige.

Publicerad:

– I en tid då vanligt folk ropar efter mer trygghet så är det här sällsynt tondövt. Förslaget innebär en urholkning av anställningstryggheten och är ett historiskt misstag. Att tillåta arbetarfientliga partier som C och L diktera villkoren inom arbetsmarknadspolitiken får ödesdigra konsekvenser. Det här har hanterats illa från det att utredningen tillsattes till där vi är idag, säger Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads.

– Det är orimligt att Sveriges arbetstagare ska behöva köpslå med sin anställningstrygghet för att få bättre möjlighet till omställning, något hela samhället, arbetsmarknaden och inte minst arbetsgivarna tjänar på.

– Det här har varit ett beställningsjobb från Svenskt Näringsliv sedan dag ett. Och det är en stor svaghet att arbetarrörelsen är splittrad i något så grundläggande som arbetstagarnas anställningstrygghet.

Uppdaterad:
Kategorier: