Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads

Fotograf: Terese Perman

Byggnads ökar mest i anseendeindex

När KantarSifos årliga anseendeindex presenterades tidigare i veckan stod det klart att Byggnads är den organisation som ökat mest i anseende under 2020. Byggnads anseende har ökat med 50 procent jämfört med föregående år och ökningen är dubbelt så stor jämfört med den organisation som ökat näst mest.

Publicerad:

– Det här är naturligtvis väldigt glädjande och ett kvitto på att vi är på väg åt rätt håll. Vi har vår styrka i våra medlemmar och när vi driver deras frågor ökar vi också i anseende hos allmänheten, säger Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads.

KantarSifos Anseendeindex mäter allmänhetens tilltro eller intryck till en organisation, samt vilken kvalitet och framgång allmänheten tillskriver organisationen. Läs undersökningen Anseendeindex intresseorganisationer 2021

– Det här ger oss råg i ryggen att fortsätta driva medlemmarnas frågor. Mer trygghet på arbetsmarknaden, säkrare och mer jämställda arbetsplatser och sist men inte minst ett rättvist pensionssystem, säger Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads.

Uppdaterad: