Välbesökt seminarium om Den nya pensionsstriden

Tillsammans med tankesmedjan Katalys arrangerade Byggnads i onsdags seminariet Den nya pensionsstriden, där en namnkunnig panel gick till botten med vad som egentligen behöver göras för att skapa ett pensionssystem värt namnet.

Publicerad:

Byggnads har under lång tid kampanjat för ett rättvisare pensionssystem. Uppropet för Knegarpension har fått tusentals underskrifter och frågan om arbetares pensioner har debatterats i både tidningar och TV.

Nu har pensionsfrågan seglat upp som den kanske viktigaste valfrågan av alla och finns på alla partiers läppar. Låga pensioner för breda löntagargrupper lyfts allt oftare fram som ett stort samhällsproblem, men samtidigt finns ett motstånd mot att ändra dagens pensionssystem.

Tillsammans med tankesmedjan Katalys arrangerade Byggnads i onsdags seminariet Den nya pensionsstriden – hur reparerar vi ett trasigt pensionssystem.

Har pensionsgruppen spelat ut sin roll? Vad skiljer de politiska viljor som finns? Vad är den enskilt viktigaste lösningen?

Under nästan två timmar gick en namnkunnig panel till botten med problemet och presenterade lösningar på vad som behöver göras för att för att rädda de svenska pensionerna.

Se seminariet i sin helhet:

 

Medverkande:

Joakim Palme, professor i statsvetenskap

Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads

Erna Zelmin, generaldirektör Arbetsmiljöverket

Anna Eriksson, pensionsexpert SPF-seniorerna

Marie Näslund, samhällspolitisk chef PRO

Lisa Gemmel, rapportförfattare till "Pensionsoron" och "Knegarpension" för Byggnads och Katalys.

Samtalet modererades av Daniel Suhonen, chef Katalys

Uppdaterad: