Byggavtalet

17 april: Vi har rott Byggavtalet i land! Strejken är över. (Löneökningen gäller från den 18 april.)

14 april: I dag har parterna träffat medlarna. Arbetsgivarna (BI) vägrar att prata våra frågor och fortsätter med attacker på vårt lönesystem. Stora förhandlingsdelegationen har åkt hem. Vi återkommer så fort vi vet mer.

13 april: Stora förhandlingsdelegationen är nu inkallad med anledningen av gårdagens lockoutvarsel från arbetsgivarna.

11 april: Vi sa nej till medlarna. Det blir strejk.

9 april: Vi säger nej till medlarnas bud.

9 april: I dag kl. 11 får parterna ett bud från medlarna att ta ställning till senare i dag. Vi återkommer när det finns mer att informera.

7 april: Medling pågår för Byggavtalet och fortsätter under kvällen. Stora delegationen inväntas under morgondagen

5 april: Ett ytterligare varsel som vi utlyste drogs tillbaka igen.

1 april: Onsdagens varsel är lagt och nu är Medlingsinstitutet inkopplade. Medlare är utsedda och i dag träffar parterna medlarna för första gången. Träffar är sedan planerade i helgen och i nästa vecka. Om inte parterna kommer överens innan den 12 april blir det konflikt.

30 mars: Byggnads varslar. Omfattar runt 60 arbetsplatser och drygt 2600 medlemmar.

23 mars: Förhandlingar har förts under veckan. Det går fortfarande trögt. Nu är det uppehåll över påskhelgen. Förhandlingarna fortsätter nästa vecka.

18 mars: Förhandlingar gällande Byggavtalet har pågått under tisdagen, torsdagen och fredagen. Det finns hittills inget nytt att rapportera. Förhandlingarna fortsätter måndag, tisdag och onsdag nästa vecka.

11 mars: Inga förhandlingar denna vecka. Däremot stor lagbasträff.

4 mars: Under veckan har förhandlingar inletts på samtliga avtalsområden. Parterna har redogjort för sina krav och i dagsläget har vi skilda utgångspunkter på flera håll.

22 februari: Avtalskraven lämnas över till motparten.

Uppdaterad: