Avtalsrörelsen 2020: Entreprenadmaskinavtalet

2020-10-20: Parterna inledde i går förhandlingarna på Entreprenadmaskinavtalet. Byggnads presenterade sina avtalsyrkanden och utvecklade bakgrunden och betydelsen av avtalsförslagen. Maskinentreprenörerna påbörjade presentationen av sina yrkanden och vad de innebär samt hur de och deras medlemsföretag vill förändra kollektivavtalet. Förhandlingsklimatet är gott och parterna träffas nästa gång 28–29 oktober för fortsatta förhandlingar och genomgång av statistikunderlag.

2020-10-05: Nu drar avtalsförhandlingarna mellan Byggnads och Maskinentreprenörerna igång igen. Läs mer om vad vi fokuserar mest på.

2020-03-24: Avtalsrörelsen skjuts upp på grund av Corona. Kommer återupptas i oktober igen. Läs mer om beslutet om uppehåll.

2020-03-09: Det skiljer en hel del mellan våra avtalsyrkanden och motpartens. Här kan du läsa vad vi vill och vad Maskinentreprenörerna vill.

2020-02-12: I dag växlar Byggnads och Maskinentreprenörerna avtalsyrkanden på Entreprenadmaskinavtalet. Förutom stärkta regler för ökad ordning och reda är högre övertidsersättning och rätt till dygnsvila på betald arbetstid bland de krav som Byggnads ställer i årets avtalsrörelse. Läs mer: Byggnads och Maskinentreprenörerna växlar avtalsyrkanden.

Aktuellt via SMS

Vill du ha avtalsinformation om Entreprenadmaskinavtalet via SMS eller e-post? Skriv upp dig här.

Uppdaterad: