Avtalsrörelsen 2023

Nu startar 2023 års avtalsrörelse. Byggnads har växlat avtalskrav med sina fem motparter. Det är startskotten för avtalsrörelsen och för att utveckla våra kollektivavtal. Redan nu kan du förbereda dig genom att läsa på vad som kommer att hända. Under avtalsrörelsen kommer vi tillsammans göra allt vi kan för att göra Sveriges byggnadsarbetare starkare, stoltare och tryggare. Vi är händerna som bygger Sverige. Vi förtjänar bättre och säkrare arbetsplatser och vår del av byggföretagens stora vinster!

Aktuellt om avtalsrörelsen

Här hittar du de senaste nyheterna om avtalsrörelsen 2023.

Byggnads yrkanden i avtalsrörelsen

Här kan du läsa Byggnads yrkanden.

Det här kan du göra:

  • Värva en arbetskamrat!
    Ju fler som är med i Byggnads, desto starkare är vi i förhandlingen. Du får 200 kronor för varje ny medlem du värvar i Byggnads.
  • Få i gång samtalet på din arbetsplats.
    Använd Byggnads enkla enkäter som du hittar nedan. Du kan fyllla i den digitala enkäten eller skriva ut nedanstående enkät.
  • Uppdatera dina kontaktuppgifter under Mina sidor, så du inte missar utskick.
  • Fäst Byggnads dekal på hjälm eller jacka, för att visa att du är med i Byggnads och står bakom Byggnads I avtalsrörelsen. Finns på Byggnads i din region
  • Sätt upp kampanjmaterial på din arbetsplats! Hämta flygblad och affischer på Byggnads i din region eller skriv ut material här.
  • Delta i Byggnads kampanj "Jag är med och bygger Sverige". Ta en selfie framför något du varit med och byggt eller anlagt (eller en bild på något du varit med och byggt). Berätta kort om byggets/anläggningens när, var, hur och hashtagga #jagbyggersverige .

Vill du ha extra information under avtalsrörelsen?

Vi skickar löpande ut nyhetsbrev under avtalsrörelsen. Vill du ha extra information via e-post och sms kan du registrera dina uppgifter här.

Kampanjmaterial

Här kan du ta del av kampanjmaterial för avtalsrörelsen.

Mer info om avtal 2023

Uppdaterad: