Avtalsrörelsen 2023

Nu är alla nya avtal klara. Efter långa men konstruktiva förhandlingar har Byggnads och motparterna nu kommit överens om nya kollektivavtal. Avtalen gäller i två år och omfattar betydligt mer än bara högre lön. Bland annat höjd pensionsavsättning och ett branschtäckande kontrollsystem för att stoppa arbetslivskriminaliteten.

Så har det gått i avtalsrörelsen

Nytt för hängavtalsbundna företag efter avtalsrörelsen 2023.

Aktuellt om avtalsrörelsen

Här hittar du de senaste nyheterna och alla pressmeddelanden.

Byggnads yrkanden i avtalsrörelsen

Här kan du läsa Byggnads yrkanden.

Det här kan du göra:

  • Värva en arbetskamrat!
    Ju fler som är med i Byggnads, desto starkare är vi i förhandlingen. Du får 200 kronor för varje ny medlem du värvar i Byggnads.
  • Uppdatera dina kontaktuppgifter under Mina sidor, så du inte missar utskick.
  • Fäst Byggnads dekal på hjälm eller jacka, för att visa att du är med i Byggnads och står bakom Byggnads I avtalsrörelsen. Finns på Byggnads i din region
  • Sätt upp kampanjmaterial på din arbetsplats! Hämta flygblad och affischer på Byggnads i din region eller skriv ut material här.
  • Delta i Byggnads kampanj "Jag är med och bygger Sverige". Ta en selfie framför något du varit med och byggt eller anlagt (eller en bild på något du varit med och byggt). Berätta kort om byggets/anläggningens när, var, hur och hashtagga #jagbyggersverige .

Vill du ha extra information under avtalsrörelsen?

Vi skickar löpande ut nyhetsbrev under avtalsrörelsen. Vill du ha extra information via e-post och sms kan du registrera dina uppgifter här.

Mer info om avtal 2023

Uppdaterad: