Byggnads kollektivavtal

Kollektivavtalet – din trygghet!

Du som jobbar på ett företag med kollektivavtal kan känna dig trygg. Kollektivavtalet är en överenskommelse mellan Byggnads och din arbetsgivare, och nästan allt som rör din anställning regleras i kollektivavtalet.

Fördelarna med kollektivavtal

Att din arbetsgivare skrivit på kollektivavtalet är en garanti att du får rätt lön, semesterersättning, övertidsersättning, sjuklön, försäkringsskydd, avtalspension med mera.  Om det finns kollektivavtal på din arbetsplats behöver inte du förhandla om detta, allt finns redan reglerat i kolletivavtalet.

Läs mer om fördelarna med kollektivavtal

Ditt kollektivavtal

Byggnads organiserar alla yrkesgrupper inom bygg och anläggning samt alla yrkesgrupper som omfattas av VVS-, kyl-, isolerings-, entreprenadmaskin-, plåt- och glasavtalen.

Hitta ditt kollektivavtal här

Kollektivavtalskollen

I Kollektivavtalskollen du enkelt se om företag har kollektivavtal med oss, hur många avtal företaget har och vilka avtal det är.

Gå till Kollektivavtalskollen

Frågor om ditt kollektivavtal?

Vill du veta mer om kollektivavtal eller är det något i ditt kollektivavtal du inte förstår? Kontakta din region eller Byggnads Medlemscenter så hjälper vi dig att svara på dina frågor. 

Uppdaterad: