Plånbok med pengar.

Din lön

Du som arbetar under kollektivavtal kan känna dig trygg. Kollektivavtalet ser till att du har rätt lön vid både arbete och frånvaro som semester, föräldraledighet eller sjukdom. På de här sidorna hittar du mer information om vad som gäller din lön när du jobbar under kollektivavtal.

Rätt lön med kollektivavtalet

Nästan allt som har med din lön att göra regleras av kollektivavtalet. Kollektivavtalet är dessutom det enda som reglerar den lägsta lönenivån på en arbetsplats. Kom ihåg att kollektivavtalet bara sätter en nedre gräns. Det betyder att ingen på din arbetsplats kan tjäna mindre än vad som står i avtalet. Däremot är det fullt möjligt att tjäna mer.

Grundlöner och lönehöjningar inom Byggnads

Lön när du är ledig eller sjuk

Hur fungerar det med lön vid semester, sjukdom eller när du går på föräldraledighet?  Kom ihåg att det kan finnas extra pengar att hämta om blir långtidssjukskriven, går på föräldraledighet eller semester - och jobbar på en arbetsplats med kollektivavtal. Här har vi samlat viktig information som gäller din lön vid ledighet och frånvaro.

Lön vid frånvaro och ledighet

Har du frågor om din lön?

Har du frågor om lön, lönehöjningar, lönesystem eller annat som har med din lön att göra? Då kan du kontakta Byggnads Nu! eller din region så hjälper vi dig att svara på dina frågor.

Har du fått förändrad inkomst?

Visste du att du kan få reducerad medlemsavgift när du är föräldraledig, får graviditetspenning eller är sjukskriven?

Uppdaterad:
Kategorier: