Dina medlemsförmåner

Här hittar du alla förmåner du har som medlem i Byggnads. Som medlem har du alltid någon som står vid din sida om du får problem på arbetsplatsen. Förutom stöd, råd och hjälp har du även förmånliga rabatter och försäkringar som ingår i ditt medlemskap.

Rådgivning

Har du eller chefen rätt? Var inte rädd att ställa frågor! Om du får problem på jobbet eller har frågor som rör din anställning så kan du få råd och hjälp av oss. Det kan gälla allt från anställning, uppsägning, arbetsmiljö, löner till arbetsskador och försäkringsfrågor. Våra fackliga företrädare finns där för dig när det behövs. 

Kontakta din region för rådgivning eller vår chattbot som kan de vanligaste frågorna. Om chattboten inte har svaret så finns ett kontaktformulär som du kan fylla i via chattboten så kontaktar vi dig.

Förhandlings- och rättshjälp

Tycker du att det är tufft att själv förhandla med chefen om till exempel lönen så har vi erfarna ombudsmän som kan hjälpa dig med det. Du kan också ansöka om hjälp för riktigt kniviga problem som inte går att lösa på annat sätt än med rättshjälp.

Kontakta din region för förhandlings- och rättshjälp eller vår chattbot som kan de vanligaste frågorna. Om chattboten inte har svaret så finns ett kontaktformulär som du kan fylla i via chattboten så kontaktar vi dig.

Utbildning

Vi arrangerar massvis med spännande och nyttiga utbildningar, både fackliga och sådana som rör arbetslivet. Bland annat kan du gå grundläggande medlemsutbildning, förtroendemannautbildning, kurs i ledarskap och organisation eller en kurs i praktiskt ergonomi.

Läs mer om alla våra utbildningar

Försäkringar

Som medlem är du försäkrad om du skulle skada dig på arbetet eller fritiden. Du har även efterlevandeskydd och kan välja till försäkringar som hemförsäkring och försäkringar för din familj. Har din arbetsplats kollektivavtal har du dessutom avtalsförsäkringar som täcker vid skada, sjukdom och dödsfall.

Läs mer om alla våra försäkringar

Sveriges största byggtidning Byggnadsarbetaren

Som medlem får du Sveriges största byggtidning Byggnadsarbetaren. Tidningen utkommer med 15 nummer per år och speglar byggnadsarbetarens villkor och vardag i nyheter, reportage och debatt.

Gå till Byggnadsarbetarens webbplats

Förmånliga lån

Som medlem i Byggnads kan du teckna medlemslån förmånligt hos Swedbank och även medlemslån hos LO Mervärde.

Medlemsspar – ett sparande för dig som är medlem

I samarbete med Folksam kan vi erbjuda dig Medlemsspar, ett riktigt bra långsiktigt sparande för exempelvis din pension. Du behöver bara välja om Folksam ska ta hand om förvaltningen – eller om du vill välja själv bland deras utvalda fonder.

Prisavdrag hos Fonus och Familjens jurist

Som medlem i Byggnads har du rätt till förmåner hos både Fonus och Familjens jurist.

Billigare semester i Italien

Som medlem i Byggnads har du 10–20 procent rabatt på Riva del Sole i Italien.

Läs mer om anläggningen

Billigare boende på Rönneberga kursgård

Utanför Stockholm ligger natursköna och trivsamma Rönneberga kursgård. Där har du som medlem rabatt på boende året runt.

Läs mer om Rönneberga kursgård

Hyr stuga i fjällen

Byggnads Stockholm-Gotland har två stugor i Lofsdalen, Härjedalen, cirka sex mil från Sveg som hyrs ut till alla som är medlemmar i Byggnads.

Läs mer om våra stugor i fjällen

Byggnadskortet (i samarbete med LO Mervärde)

Byggnadskortet är laddat med en rad rabatter och erbjudanden. Vi har både nationella och lokala samarbeten. Du har även möjligheten att uppgradera ditt medlemskort till ett Mastercard med betalfunktion.

Läs mer om Byggnadskortet

Uppdaterad: