Broschyrer och blanketter

 • Bra upphandling av företagshälsovård – Riktlinjer för Byggnads (159 kB)

  Syftet med att ta fram riktlinjer för upphandlandet av företagshälsovård är att Byggnads medlemmar ska få så bra företagshälsovård som möjligt. Riktlinjerna ska hjälpa dig som medverkar vid tecknandet av avtal att ställa krav och se till att arbetsmiljöavtalet uppfylls.

  Bra upphandling av företagshälsovård – Riktlinjer för Byggnads
 • Byggnads – Medlemskapet (12,49 MB)

  En medlemsbilaga som beskriver värdet av att vara medlem i Byggnads: Genom försäkringarna som ger tryggheten, ordning och reda på arbetsplatsen genom kollektivavtalet – och alla fördelar det innebär att vara organiserad.

 • Dina rättigheter på jobbet (1,2 MB)

  Du vet väl att du har rättigheter enligt lag och avtal? De har kommit genom mer än 100 års facklig kamp. I den här minibroschyren förklaras grunderna kring dina rättigheter på din arbetsplats.

  Also available in English, Estonian, GreekLatvian, Lithuanian, Polish, Romanian, Russian, Serb and Spanish.

 • MB-ledamoten – en facklig förtroendeman (681 kB)

  Att vara MB-ledamot är intressant och utvecklande. MB-gruppen jobbar för bättre arbetsmiljö och nästan alla andra frågor utom lön. I den här foldern berättar vi om MB-verksamheten i Byggnads och hos medlemmarnas arbetsgivare.

 • Medlemsbroschyr (8,38 MB)

  Broschyren innehåller information om fackförbundet Byggnads, fördelarna med att vara med i facket, medlemsförmåner, kollektivavtal och korta huvuddrag om vilka försäkringar du omfattas av som Byggnadsmedlem.

  Also available in English, Estonian, Greek, LatvianLithuanianPolishRomanian, Russian, Serb and Spanish.

 • Policy för ökad anställningstrygghet (1,44 MB)

  Om rätten till en trygg anställning, ett rättvist anställningsskydd, turordningsområden, omplaceringsutredningar, uppsägningsförhandlingar, om att anlita arbetstagarkonsult etc.

 • Policy mot rasism (558 kB)
  Hur bekämpar vi rasism och intolerans på arbetsplatserna? Byggnads har i samarbete med Expo tagit fram en policy mot rasism. Policyn slår fast och konkretiserar och diskuterar den värdegrund som Byggnads står på. Alla är lika värda och ska ha samma rättigheter varifrån man än kommer – oavsett religion eller etnicitet.
 • Semesterlagen på enkelt språk (151 kB)

  Under 1900-talet gick vi från 0 dagars semester till 25! I den här broschyren kan du läsa om grundregler i semesterlagen, utläggning av semester, uträkning av semesterledighet, semesterlönegrundande frånvaro, hur semesterdagar räknas, semesterlön, utbetalning av semesterlön, semesterersättning, hur semester kan sparas, uttag av sparade dagar samt om arbetsfria dagar med helglön.

 • Som medlem är du försäkrad (5,8 MB)

  Att vara rätt försäkrad är viktigt. Som medlem i Byggnads får du grundläggande trygghet och erbjuds relevanta tillägg. I broschyren sammanfattas de försäkringar som ingår i medlemskapet och de som erbjuds som tillvalsförsäkringar.

 • Studerande (avgiftsfritt medlemskap) (2,03 MB)

  Broschyren riktar sig till dig som utbildar dig till byggnadsarbetare. Du har ett avgiftsfritt medlemskap fram tills du får en anställning eller fram till september månad det år du avslutar din gymnasieutbildning.

  Broschyr om avgiftsfritt medlemskap i Byggnads
 • Swante jobbar och bor på annan ort (4,47 MB)

  En broschyr om vad du har rätt till i ditt boende när du jobbar på annan ort. Om eget rum, gemensamma utrymmen, kök och matrum, godkända boendeformer, tvättmaskiner etc.

Granskad: