Johan Lindholm

En tydlig färdriktning för Byggnads

En sommar har gått sedan Byggnads kongress avslutades den 3 juni, en kongress som i alla fall jag kommer se tillbaka på som en av de mest givande och framtidsinriktade. Jag vill återigen passa på att tacka alla för er tid och ert stora engagemang. Ert fackliga arbete är Byggnads demokratiska hjärta. Som Byggnads ordförande är jag både stolt och fylld av framtidstro för vår organisation.

Publicerad:

Många kloka beslut fattades och nu ska det bli verkstad! En lyckad kongress i all ära, men nu började det verkligt viktiga arbetet: att genomföra kongressens beslut. I samma stund som kongressen avslutades med pompa och ståt startade ett viktigt tankearbete hos oss i Byggnads omvalda ledning och styrelse. Sakta men säkert lägger vi nu pusslet över alla viktiga beslut, vad som ska prioriteras och vilka tidsramar som ska gälla.

Arbetet är fortfarande inte klart, men så mycket kan jag säga: vi går en spännande kongressperiod till mötes. 226 bifallna att-satser ska genomföras tillsammans med Mål och vision och Budgetberedningen. Det är mycket. Och det kommer kräva hårt arbete av många under lång tid. Bland annat kommer arbetet mot Ett Byggnads att fortsätta, det vill säga att vi i hela vår fantastiska organisation arbetar mot samma mål och prioriteringar - allt för att stå starkare tillsammans.

Andra spännande områden vi har framför oss är branschens digitalisering, pensionsfrågan, förhållandet till egenanställda, bemanningsföretag, jämställdhetsarbetet och mycket mer. Och lika viktigt är förstås att ha ett fortsatt tryck inom organisering och stärka de förtroendevaldas roll.

Styrelsens pussel kommer vara lagt kring årsskiftet – sedan sätter vi spaden i jorden och börjar jobba på allvar.

Då hör jag av mig igen. Jag ser mycket fram emot detta!

Johan Lindholm, förbundundsordförande

Uppdaterad: