Mathias Lindahl, skyddsombud i Byggnads

”Kul att kunna påverka i högsta instans”

Mathias Lindahl är träarbetare och skyddsombud i Byggnads. Han kommer att delta på Byggnads kongress för första gången. Han vill uppmana fler att vara med och påverka i organisationen.

Publicerad:

Träarbetaren Mathias Lindahl är skyddsombud sedan några år. I den rollen är det viktigt att få andra att lyssna, vilket passar Mathias som gillar att prata så att andra förstår. Det är en fråga om säkerhet. Mathias hjärtefrågor rör främst arbetsmiljö och att få fler att utbilda sig. Den fråga han ska upp och debattera på kongressen blir att införa en ackordsutbildning för nya medlemmar.

– Det är en fråga jag brinner för, historiskt sett är det ackordet som pressat upp våra löner.

VÄL FÖRBEREDD

Inför kongressen säger sig Mathias ha haft jättestor nytta av Byggnads utbildning Min arena och den kongresskola han fått gå genom Unga byggare.

– Det känns självklart nervöst men jag har många omkring mig som kan dela med sig av sin erfarenhet.

VAD HAR DU FÖR STRATEGIER?

– Jag är en person som alltid försöker ta fajten och vara med och engagera mig. Min taktik är att prata lugnt och sansat, tydligt och sakligt.

Mathias är väldigt stolt över att ha fått förtroendet som kongressombud och besluta om Byggnads riktning de kommande fyra åren. Fler medlemmar borde ta den chansen och skriva motioner i stället för att gå och knyta näven i fickan.

– Det är jätteviktigt att kunna påverka. Det är lätt att man tvivlar på sig själv, mer än man behöver göra. Jag tror att många kan mer. Alla medlemmar kan vara med och påverka i högsta instans.

Uppdaterad: