Intervju

Fotograf: Martin Hörner Kloo

Byggnads söker HR-assistent med placering på förbundskontoret i Stockholm

Byggnads förbundskontor behöver nu förstärkning till ledningsstaben och söker därför en driven och social HR-assistent.

Publicerad:

Som HR-assistent planerar, bereder och administrerar man uppgifter inom HR-området, stora som små, och rollen innefattar också viss backup av ekonomirelaterade uppgifter.

Du kommer arbeta i nära samarbete med HR-chef och extern leverantör av lönetjänster samt med övriga kollegor på Ledningsstaben.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Löpande personaladministration
  • Administration inom HR-området exempelvis skriva protokoll, skapa mötesbokningar, vara kontaktperson till externa leverantörer och samarbetspartners mm.
  • Tillsammans med HR-chef driva kompetensutvecklingsplaner
  • Medverka i budget- och bokslutsarbete
  • Ge stöd och service till förbundskontoret och Byggnads regioner
  • Delta i och leda projekt

Den vi söker

Vi söker dig som har erfarenhet av personaladministration. Det är meriterande med erfarenhet av arbete med kompetensutveckling och förändringsledning. Du har relevant utbildning inom HR-området och är bekväm med att leda möten och större grupper. Vi ser gärna att du tidigare arbetat strategiskt med HR-frågor och haft en aktiv roll i projektarbete.

Det är meriterande med erfarenhet av arbete inom arbetarrörelsen.

Du är bra på att bygga relationer, har stor social kompetens och har lätt att samarbeta. Du är lyhörd, en tydlig och god kommunikatör och tycker det är roligt att utveckla arbetssätt och rutiner. Som person tror vi att du är driven och ansvarstagande med hög servicekänsla.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi eftersträvar mångfald när det gäller ålder, kön och kulturell bakgrund. Vi förutsätter att du delar arbetarrörelsens värderingar.

Upplysningar

Upplysningar om tjänsten lämnas av Heidi Svärd, 010-601 10 24. Du kan också tala med facklig företrädare Maria Andersson, Handels, 072-599 18 74.

Tjänsten är tillsvidare och vi tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse men gärna omgående. Tjänsten är förlagd i Stockholm.

Ansökan mejlas till rekrytering@byggnads.se märkt med ”HR-assistent Byggnads” senast 31/7-2019. Intervjuer kommer att ske löpande så skicka gärna din ansökan redan idag!

Uppdaterad: