Intervju

Fotograf: Martin Hörner Kloo

Byggnads söker en förbundsjurist

Just nu söker Byggnads en förbundsjurist till förbundskontorets ledningsstab.

Publicerad:

Förbundskontorets uppdrag handlar till stora delar om att hålla samman hela förbundets verksamhet samt att driva och påverka debatten i samhället. Allt för att ta tillvara medlemmarnas intressen och förbättra villkoren inom byggbranschen, även i ett internationellt perspektiv. På förbundskontoret är vi ca 70 anställda, två av tjänsterna är förbundsjurister varav den ena nu är vakant.

Vi söker dig som är jurist med inriktning på arbetsrätt och EU rätt. Vi tror att du har erfarenhet av kvalificerat arbete inom arbetsrätt utifrån ett samhällspolitiskt och fackligt perspektiv och god inblick i lagstiftning på EU nivå. Du har gedigen erfarenhet av att självständigt genomföra utredningar. Du är drivande i utvecklingsarbete och har förmåga att leda och följa upp olika projekt. Du kan snabbt sätta dig in i problem och lämna strategiska förslag i komplexa frågor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter för förbundsjuristen är att:

  • vara nära stöd till ledningen i utredningsuppdrag avseende allmänpolitiska frågor
  • bevaka och ge råd i frågor inom EU rätt, EU direktiv samt övriga frågor kopplat till internationaliserad arbetsmarknad
  • delta i avtalsförhandlingar och strategiskt utvecklingsarbete av kollektivavtal
  • avge yttrande inför rättslig prövning av ärende.

Viktiga personliga egenskaper och kvalifikationer är att vara en god kommunikatör med stort intresse för att uttrycka sig i tal och skrift. Du är en god pedagog som med entusiasm förmedlar juridisk information till såväl jurister som icke-jurister. Du är ansvarstagande, öppen och prestigelös med en hög servicekänsla. Du har ett genuint samhällsintresse och allmänpolitisk kunskap, har ett fackligt perspektiv och delar arbetarrörelsens värderingar.

Om oss

Byggnads är fackförbundet för alla byggnadsarbetare. Tillsammans är vi över 100 000 starka, stolta och trygga medlemmar. Vi arbetar för bättre löner och säkrare arbetsmiljö. Byggnads organiserar ett 80-tal yrkesgrupper och är medlem i LO. Vi strävar efter mångfald, jämlikhet och rättvisa.

Närmare upplysningar lämnas av Matz Larsson, 010-601 10 65. Du kan också tala med Maria Andersson, facklig företrädare, 072-599 18 74.

Tjänsten är tillsvidare med provanställning på 6 månader.

Ansökan mejlas till rekrytering@byggnads.se märkt med ”Förbundsjurist Byggnads”. Sista ansökningsdag är 24 juni 2021.

Varmt välkommen med din ansökan!

Uppdaterad: