Byggnads söker förbundsjurist

Just nu söker Byggnads en förbundsjurist till förbundskontoret i Stockholm.

Publicerad:

Förbundskontorets uppdrag handlar till stora delar om att hålla samman hela förbundets verksamhet samt att driva och påverka debatten i samhället. Allt för att ta tillvara medlemmarnas intressen och förbättra villkoren inom byggbranschen, även i ett internationellt perspektiv. Byggnads består av ett förbundskontor och 11 regioner som är egna juridiska personer.

Vi söker dig som är jurist med inriktning på arbetsrätt. Vi tror att du har erfarenhet av kvalificerat arbete inom arbetsrätt, processvana och god inblick i lagstiftning både på nationell nivå och på EU-nivå. Du har gedigen erfarenhet av att självständigt genomföra utredningar. Du är drivande i utvecklingsarbete och har förmåga att leda och följa upp olika projekt. Du kan snabbt sätta sig in i problem och fatta självständiga beslut.

Huvudsakliga arbetsuppgifter för förbundsjuristen är att

  • vara nära stöd till ledningen i avtalsfrågor och lagstiftningsfrågor men även allmänpolitiska frågor
  • stötta centrala ombudsmän i tvister och interna och externa arbetsgrupper
  • delta i avtalsförhandlingar och strategiskt utvecklingsarbete av Byggnads kollektivavtal
  • utbilda lokala och centrala ombudsmän i lagar och avtal
  • kontakter med myndigheter i frågor gällande Byggnads kollektivavtal
  • kontakter med LO-TCO Rättsskydd i de tvister som handläggs i domstol
  • avge yttrande inför rättslig prövning av ärende
  • föra talan i domstol i principiellt viktiga frågor

Vi önskar att du är en god kommunikatör med stort intresse för att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god pedagog som med entusiasm förmedlar juridisk information till såväl jurister som icke-jurister. Du är ansvarstagande, öppen och prestigelös med en hög servicekänsla och är ett föredöme för organisationen. Du har ett genuint samhällsintresse och allmänpolitisk kunskap, kan tillämpa ett fackligt perspektiv och delar arbetarrörelsens värderingar.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi eftersträvar mångfald när det gäller ålder, kön och kulturell bakgrund.

Om oss

Byggnads är fackförbundet för alla byggnadsarbetare. Tillsammans är vi över 100 000 starka, stolta och trygga medlemmar. Vi arbetar för bättre löner och säkrare arbetsmiljö. Byggnads organiserar ett 80-tal yrkesgrupper och är medlem i LO.

Närmare upplysningar lämnas av Matz Larsson, 010-601 10 65. Du kan också tala med Mikael Fältskog, facklig företrädare, 010-601 12 28. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning tillämpas.

Ansökan mejlas till rekrytering@byggnads.se märkt med ”Förbundsjurist Byggnads”. Sista ansökningsdag är 8 augusti. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Uppdaterad: