Byggnads söker grafisk formgivare, kommunikatör

Har du ett genuint intresse för formgivning och kommunikation? Vi söker dig som är kreativ, driven och behärskar både print och digitalt och som gillar att jobba i en organisation som vill göra arbetslivet och samhället bättre.

Publicerad:

Om Byggnads

Byggnads är fackföreningen för alla byggnadsarbetare. Tillsammans är vi över 100 000 starka, stolta och trygga medlemmar. Vi arbetar för bättre löner och säkrare arbetsmiljö. Byggnads organiserar ett 80-tal yrkesgrupper och är medlem i LO. Vi strävar efter mångfald, jämlikhet och rättvisa.

Om rollen

Kommunikationsarbetet är högt prioriterat på Byggnads. Du jobbar i ett team som en av sex personer. Du ansvarar tillsammans med övriga på enheten för att genomföra Byggnads kommunikationsplan. Du har en operativ roll i att genomföra Byggnads grafiska profil och visuella identitet i den interna och externa kommunikationen. Du är också ett stöd till organisationen när det gäller den grafiska profilen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Säkerställa och anpassa Byggnads grafiska profil för olika kanaler.
  • Produktion av broschyrer, rapporter, flygblad, affischer, utställningsmaterial och annonser. Du anpassar också material från samarbetsorganisationer utifrån Byggnads profil och formspråk.
  • Formgivning av Byggnads fyra egna sidor i medlemstidningen Byggnadsarbetaren.
  • Kontakt med beställare från olika delar av organisationen och kontaktperson för Byggnads medlemskort.
  • Utformning av profilprodukter och dokumentmallar.
  • Produktion av infografik, animeringar och inläggsmaterial för sociala medier och webb.

Om dig

Vi tror att du har en relevant utbildning inom kommunikation eller formgivning och minst tre års yrkeserfarenhet av formgivning, trycksaksproduktion samt grafisk produktion för digitala kanaler, gärna inom en idéburen organisation.

Du har en bra blick för god design och formgivning. Du gillar att synliggöra och förenkla komplicerade frågor, genom grafiska lösningar.

Du är van att arbeta med produktion av både trycksaker och material för digitala kanaler. Kan du skapa rörligt bildmaterial, animera och redigera i Premiere är det en merit. Erfarenhet av tidningsdesign, tillgänglighetsanpassning och textredigering är också en merit.

Mycket god vana att arbeta i Officepaketet och Adobe-programmen är ett krav.

Som person är du nyfiken, kreativ, tekniskt orädd, prestigelös, engagerad i samhällsfrågor och älskar lagarbete. Vi förutsätter att du har kunskap om den fackliga rörelsen samt delar arbetarrörelsens värderingar.

Omfattning/tillträde

Tjänsten är på heltid med placering centralt i Stockholm. Möjlighet finns till distansarbete delar av arbetstiden. Byggnads tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde omgående med hänsyn tagen till eventuell uppsägningstid.

Frågor om tjänsten?

Kontakta Karin Lindström, kommunikationschef, 0702-14 41 91

Facklig kontakt: Mikael Fältskog, 010-601 12 28

Känner du att rollen passar in på dig?

Mejla din ansökan till rekrytering@byggnads.se märkt med ”Grafisk formgivare Byggnads”. Bifoga cv och ett personligt brev där du beskriver hur du arbetat med liknade arbetsuppgifter, vad du kan tillföra och vad som lockar dig med tjänsten. Sista ansökningsdag är 29 maj, urval och intervjuer kommer att ske löpande så mejla in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Uppdaterad: