Byggnads söker kommunikatör, sociala medier och webb

Vill du vara med och driva och påverka det digitala samtalet med särskilt fokus på byggbranschen och arbetsmarknadsfrågor? Vi söker dig som vill utveckla vår digitala kommunikation och har ett stort samhällspolitiskt engagemang.

Publicerad:

Om Byggnads

Byggnads är fackföreningen för alla byggnadsarbetare. Tillsammans är vi över 100 000 starka, stolta och trygga medlemmar. Vi arbetar för bättre löner och säkrare arbetsmiljö. Byggnads organiserar ett 80-tal yrkesgrupper och är medlem i LO. Vi strävar efter mångfald, jämlikhet och rättvisa.

Om rollen

Kommunikationsarbetet är högt prioriterat på Byggnads och vi testar löpande nya arbetssätt och idéer. Du jobbar i ett team som en av sex personer och ansvarar tillsammans med övriga på enheten för att genomföra Byggnads kommunikationsplan. Du har en koordinerande och operativ roll för att säkerställa en optimerad användning av våra digitala kanaler: sociala medier, webb, e-postkampanjer och sms-utskick. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Producera texter, bilder och rörligt innehåll för sociala medier och webb.
  • SEO-anpassa innehåll och marknadsföra Byggnads i digitala kanaler.
  • Kvalitetssäkra Byggnads digitala kanaler utifrån innehåll, tillgänglighet och teknisk funktion.
  • Moderera samtal i sociala medier.
  • Löpande analysera kanalerna utifrån statistik och användning.
  • Kontaktperson inom organisationen för att ge stöd, service och genomföra kompetensutveckling i digital kommunikation.

Om dig

Du har relevant utbildning inom kommunikation och minst fem års yrkeserfarenhet, gärna inom en idéburen organisation.

Du är van att arbeta med produktion, publicering, analys och marknadsföring för sociala medier (främst Facebook, Instagram, Twitter och YouTube). Du har god kunskap inom grafisk form och copy. Kan du skapa rörligt bildmaterial och redigera i Premiere är det en merit.

Du är van att jobba med nyhetsbrev och automatiserade utskick samt har erfarenhet av publiceringssystem som EpiServer och WordPress. Gärna även färsk kunskap inom digital tillgänglighet, sökmotoroptimering och flerspråkigt innehåll.

Du gillar att följa upp och göra analys via olika system och är bekväm med att hålla utbildningar, debattera i sociala medier och arbeta mot externa byråer. Mycket god vana att arbeta i Officepaketet och Adobe-programmen är ett krav.

Som person är du påhittig, tekniskt nyfiken, engagerad i samhällsfrågor och älskar lagarbete.

Vi förutsätter att du har kunskap om den fackliga rörelsen samt delar arbetarrörelsens värderingar.

Omfattning/tillträde

Tjänsten är på heltid med placering centralt i Stockholm. Möjlighet finns till distansarbete delar av arbetstiden. Byggnads tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde omgående med hänsyn tagen till eventuell uppsägningstid.

Frågor om tjänsten?

Kontakta Karin Lindström, kommunikationschef, 0702-14 41 91

Facklig kontakt: Mikael Fältskog, 010-601 12 28

Känner du att rollen passar in på dig?

Mejla din ansökan till rekrytering@byggnads.se märkt med ”Kommunikatör sociala medier och webb Byggnads”. Bifoga cv och ett personligt brev där du beskriver hur du arbetat med liknade arbetsuppgifter, vad du kan tillföra och vad som lockar dig med tjänsten. Sista ansökningsdag är 29 maj, urval och intervjuer kommer att ske löpande så mejla in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Uppdaterad: