Isak Molin

Schyssta byggen och sund konkurrens

I projektet "Schyssta byggen och en sund konkurrens" genomför Byggnads tillsammans med Byggföretagen olika aktiviteter för att ta fram en gemensam plan, spelregler och konkreta verktyg för alla som vill göra skillnad när det gäller sund konkurrens i bygg- och anläggningsbranschen. Nästa steg är en digital konferens 30 september, med bland annat arbetsmarknadsminister Eva Nordmark och inrikesminister Mikael Damberg på talarlistan.

Målet med projektet ”Schyssta byggen och sund konkurrens” är att:

  • Få till stånd en rörelse och ett samtal i branschen samt att få fler att ta sitt ansvar i arbetet för en sund konkurrens.
  • Underlätta för alla parter att göra rätt genom konkreta verktyg och kunskap.
  • Skapa kontakt och nätverk, nationellt och regionalt, att bygga vidare på.

Projektet finansieras av Arbetsmiljöverket. Projektgruppen består av Byggnads, Byggföretagen, Elektrikerförbundet, Glasbranschföreningen, Installatörsföretagen, Ledarna, Maskinentreprenörerna, Måleriföretagen, Plåt & Ventföretagen, SEKO, Unionen.

NÄSTA STEG I PROJEKTET

Den 30 september 2020 går konferensen Forum för sund konkurrens och schyssta byggen av stapeln. Under den diigitala konferensen kommer branschens aktörer kunna ta del av inspirerande exempel, spännande föreläsare, resultat och hinder, nya arbetssätt – allt för att uppnå sund konkurrens och schyssta byggen. 

talare på konferensen är bland annat Mikael Damberg, inrikesminister och Eva Nordmark, arbetsmarknadsminister. Konferensen leds av Byggnads förbundsordförande Johan Lindholm och Byggföretagens VD Catharina Elmsäter-Svärd

Mer information om program och föreläsare finns här.

VILL DU DELTA?

Prata med Byggnads i din region.

För mer information

Kontakta Roger Johansson, roger.johansson@byggnads.se

Uppdaterad: