Tilly stödjer LO-distriktens uppmaning att vänta med att godkänna Lissabonfördraget

I dag, fredagen den 3 oktober, ska den socialdemokratiska riksdagsgruppen ta ställning till ratificering av Lissabonfördraget.
Publicerad:

Inför detta ställningstagande uppmanar de tre stora LO-distrikten (Stockholm, Skåne och Västsverige) socialdemokratiska riksdagsledamöterna att avvakta med ratificeringen av Lissabonfördraget till dess vi vet resultatet av Stråths utredning om konsekvenserna av Lavaldomen. Byggnads ordförande Hans Tilly stödjer de tre LO-distriktens uppmaning.

- I våras tog LO-kongressen beslut om att avvakta med ratificeringen av Lissabonfördraget tilldess att Lavalutredningen är färdig. Nu uppmanar de tre största LO-distrikten att de socialdemokratiska riksdagsledamöterna ska vänta med ratificeringen av Lissabonfördraget. Jag stödjer LO‑distriktens uppmaning, säger Hans Tilly.

- Jag håller med LO-distrikten att det är av största vikt för alla LO‑medlemmar och för hela den Europeiska arbetsmarknaden att innehållet i utredningen har en lösning på hur vår svenska kollektivavtalsmodell ska kunna vara gällande även i fortsättningen, avslutar Hans Tilly.

Uppdaterad: