Oroande med fler byggvarsel

Byggnads 2:e förbundsordförande Thomas Gustavsson kommenterar dagens byggkonjunkturprognos från Sveriges Byggindustrier.
Publicerad:

- Jag är oroad för att det inom en snar framtid kan slå igenom med många varsel inom byggbranschen, inte minst med tanke på den senaste månadens ekonomiska kris. Därför har vi i Byggnads initierat en kartläggning av varslen inom byggbranschen, säger Thomas Gustavsson.

- Nu är det dags för regeringen att sätta in stimulanser i byggsektorn. Bygginvesteringarna har ännu inte rasat till krisnivåer, men att bara satsa på infrastrukturprojekt, som är inte så personalintensiva, är inte tillräckligt. När nu bostadsprojekt ställs in eller skjuts upp kan det slå hårt mot sysselsättningen i branschen, Fortsätter Thomas Gustavsson.

- Underhållet är eftersatt så det finns ett stort behov. Det som behövs är bland annat en storsatsning på en våra miljonprogram. Det är en viktig åtgärd både inom bostads- och integrationspolitiken. Därutöver måste regeringen komma med lösningar på hur man ska bygga nya bostäder så att unga kan få ett eget boende, avslutar Thomas Gustavsson.

Uppdaterad: