”Mycket bra ROT-förslag från s, v och mp”

Byggnads andre ordförande Thomas Gustavsson kommenterar oppositionens ROT-förslag som presenteras på dagens DN debatt.
Publicerad:


– Ett omfattande ROT-program riktat mot miljonprogrammen kommer att skapa många jobb i en byggbransch som är hårt drabbad av lågkonjunkturen. Förslaget om energibesparande renoveringar för uppemot 50 000 lägenheter, som skapar 15 000 fler jobb är en glädjande nyhet för många av våra arbetslösa medlemmar, säger Thomas Gustavsson, Byggnads andre ordförande.

– För att det nuvarande ROT-avdraget ska skapa fler jobb måste det innehålla ett omfattande ROT-program för upprustning av miljonprogrammen. Dessutom måste ROT-avdraget också gälla för bostadsrättsföreningar och de som bor i hyresrätt. Därför är det oerhört glädjande att s, v och mp presenterar detta förslag, säger Thomas Gustavsson.

– Det är bra att förslaget innehåller ett krav att byggföretaget som utför ROT-jobbet verkligen betalar skatter, moms och arbetsgivaravgifter för sina anställda. På det sättet undviker vi svartarbete och oseriös lönekonkurrens, säger Thomas Gustavsson.

– Nu hoppas jag att byggföretagen och arbetsgivarna också pressar på regeringen så att ROT-programmet kan bli en verklighet för en stukad byggbransch, avslutar Thomas Gustavsson.

Uppdaterad: