Ny avtalssekreterare i Byggnads

Idag har Byggnads fullmäktige valt Torbjörn Johansson till ny avtalssekreterare i Byggnads. Torbjörn Johansson efterträder Gunnar Ericson.
Publicerad:

Torbjörn Johansson är 46 år och ursprungligen snickare från Skara. Han började år 1996 som ombudsman på Byggnads avdelning 6 i Trollhättan. 1999 började han som förhandlingsombudsman på förbundskontoret. De senaste åren har han varit chef för förhandlingsenheten. En tjänst som nu Torbjörn Hagelin tillträder.

Torbjörn Johansson har fem barn och bor med sin fru i Stockholm. Han har ett stort musikintresse och lyssnar gärna på hårdrocksbanden AC/DC och Aerosmith.

Det var ett enhälligt Förbundsfullmäktige som valde Torbjörn Johansson till ny avtalssekreterare i Byggnads.

– Det är ett oerhört hedrande och ansvarsfullt uppdrag att vara avtalssekreterare i ett fackförbund som är på väg in händelserik framtid med stora utmaningar. Min viktigaste uppgift är att under kommande avtalsrörelse teckna ett nytt avtal som är till fördel för våra medlemmar, säger Torbjörn Johansson.

– Framtiden innehåller också uppgiften att förhindra att Lavaldomen inte leder till lönedumpning och sämre villkor för Byggnads medlemmar, fortsätter Torbjörn Johansson.

– Mitt fackliga engagemang väcktes när en arbetskamrat och jag blev uppsagda på ett bygge. Lagbasen gick då till platschefen och sa, ”Om du ska säga upp grabbarna får du säga upp hela laget”. Det var då jag förstod vad den fackliga sammanhållningen betyder, avslutar Torbjörn Johansson.

Uppdaterad: