Byggnads pressmeddelanden 2010

 • Regeringen ansvarig för att gästarbetare utnyttjas

  Regeringen är ansvarig för att utländska gästarbetare utnyttjas på svenska arbetsplatser. Det finns en mängd initiativ som regeringen kan ta. De är bara att sätta igång, säger Byggnads ordförande Hans Tilly i en kommentar till den senaste tidens rapp...

 • 6F - fackförbund i samverkan: ”Vi accepterar inte bortre gräns i A-kassan”

  6F - fackförbund i samverkan - är mycket kritiskt till Mona Sahlins utspel om att införa en så kallad bortre parantes i arbetslöshetsförsäkringen. Ett förslag som även andra ledande socialdemokrater ställer sig bakom.

 • Sänkt a-kasseavgift

  Styrelsen i Byggnads och Målarnas gemensamma a-kassa har beslutat att sänka avgiften till a-kassan med 70 kr. Sänkningen kommer att ske i februari 2011.

 • Byggnads och Maskinentreprenörerna har tecknat nytt avtal

  Idag har fackförbundet Byggnads och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna tecknat ett nytt kollektivavtal för avtalsperioden 1 oktober 2010 till 31 mars 2012.

 • Här är regeringens nya bostadspolitik

  I juni i år presenterade Byggnads de förslag som en ny regering bör lägga på det bostadspolitiska området. Nu när valet är över och regeringen ska formulera en ny bostadspolitik bör de följa Byggnads förslag.

 • Överenskommelse mellan Byggnads och Metto Jumti

  I konflikten mellan Byggnads och det Lettiska byggnadsföretaget Metto Jumti vid bygget Stora Hammars skola i Vellinge kommun har nu parterna nått en överenskommelse.

 • Varsel om sympatiåtgärder

  Just nu pågår en konflikt mellan Byggnads och det Lettiska byggnadsföretaget Metto Jumti vid bygget Stora Hammars skola i Vellinge kommun.

 • Nytt fall av utnyttjande av utländsk arbetskraft

  Byggnads i Skåne har upptäckt ett nytt fall där utländska byggarbetare blivit grovt utnyttjade. De har inte fått någon lön, haft arbetsveckor på 60-70 timmar och har fått bo i en källare.

 • Byggnads, Elektrikerna och Målarna kommenterar de rödgrönas regeringsplattform

  Idag har de rödgröna presenterat sin regeringsplattform för de kommande fyra åren. Den rödgröna politiken innebär att man lyfter fram jobben, arbetsmiljön, bostadsbyggandet och utökar ROT-avdraget. Det är en politik som är bra för våra medlemmar.

 • Hans Tilly kommenterar den borgerliga alliansens valmanifest

  De borgerliga partierna har idag presenterat vad de kallar jobbmanifest. Byggnads ordförande menar att det snarare är ett manifest för fortsatt orättvisa.

Uppdaterad: