Hans Tilly kommenterar den borgerliga alliansens valmanifest

De borgerliga partierna har idag presenterat vad de kallar jobbmanifest. Byggnads ordförande menar att det snarare är ett manifest för fortsatt orättvisa.
Publicerad:

- Den borgerliga alliansen säger sig gå till val på fler människor i arbete och att minska det s.k. utanförskapet. De fyra år som den moderatledda regeringen innehaft makten har inneburit ökat utanförskap, neddragningar i välfärden och en av Europas största ungdomsarbetslöshet. Det nu presenterade valmanifestet innebär ytterligare fyra år med samma orättvisa politik, menar Hans Tilly.

- På det bostadspolitiska området finns knappt några förslag överhuvudet taget. Vi vet alla att det behövs byggas 45 000 tusen nya lägenheter om året för att möta efterfrågan på bostäder. Vi vet också att många ungdomar står utanför bostadsmarknaden. I ett sådant läge måste vi få politiska initiativ. Läser man valmanifestet så finns inte ett enda förslag på hur vi ska få igång byggandet, hur vi ska rusta upp miljonprogramsområdena och hur ungdomar ska få bostäder, fortsätter Hans Tilly. 

-  De borgerliga partierna vill också fortsätta att sälja ut våra gemensamma tillgångar. Det är kissa i byxan politik. När man en gång har sålt ut våra bolag, så finns inte dessa kvar att generera intäkter till staten. Då återstår bara neddragningar i välfärden, avslutar Hans Tilly.

Uppdaterad: