Ny chefsjurist på Byggnads

Mattias Landgren tillträdde i mitten av mars den nyinrättade tjänsten som chefsjurist på Byggnads. Mattias Landgren är 33 år och kommer närmast från tjänsten som avtalspolitisk expert på fackförbundet Unionen. 

Publicerad:

– Jag är glad att vi har kunnat rekrytera Mattias som anses vara mycket kompetent inom de juridiska frågor som Byggnads arbetar med, säger Byggnads ordförande Hans Tilly i en kommentar.

– Mattias Landgren kommer att vara rådgivare åt förbundsledningen i lag- och avtalsfrågor och i EU-rättsfrågor, såsom Lavalfrågan och utstationeringsdirektivet, säger Hans Tilly.

Mattias Landgren är 33 år och är boende i Uppsala. Han kommer närmast från tjänsten som avtalspolitisk expert/jurist på fackförbundet Unionen. Han har tidigare varit chefsjurist på Tjänstemannaförbundet HTF och förbundsjurist på LO-TCO Rättsskydd.

– Jag är väldigt stolt och glad att få denna nyinrättade tjänst på Byggnads. Det är ett fackförbund som inte tvekar att driva vissa frågor den juridiska vägen när de upptäcker orättvisa löner och dålig arbetsmiljö för byggnadsarbetarna, säger Mattias Landgren.

– Det är här det smäller, vilket är intressant och spännande. Byggnads är drömmen för en jurist, avslutar Mattias Landgren.

Uppdaterad: