Byggnads presenterar ny policy mot rasism med Expo

Idag presenteras Byggnads nya policy mot rasism vid seminariet ”Fackliga strategier mot rasism” som arrangeras tillsammans med Expo. Hur bekämpar vi rasism och intolerans på arbetsplatserna?
Publicerad:

Byggnads är det LO-förbund som gått i täten när det gäller att aktivt arbeta med frågor som rör rasism och främlingsfientlighet. För att förtydliga den hållningen gav Byggnads Stiftelsen Expo i uppdrag att skriva en antirasistisk policy.

– Vår nya policy mot rasism är ett steg på vägen för att förändra attityder. Många av Byggnads medlemmar känner en otrygghet när företag dumpar löner och sätter konkurrensen ur spel samtidigt som regeringen inte gör tillräckligt för att skapa fler jobb och komma åt utnyttjandet på arbetsmarknaden. Nu gör vi vad vi kan för att motverka all typ av intolerans och istället bejaka mångfald, säger Johan Lindholm, ordförande i Byggnads.

Rubrik: Fackliga strategier mot rasism
När: torsdagen den 5 juli
Var: Specksrum 3, Visby
Tid: Kl. 15.00 – 16.00

Innehåll: I en tid när invandring pekas ut som ett hot mot vår välfärd och hög arbetslöshet krävs det tydliga och målmedvetna strategier för att mota rasismen.

Under seminariet berättarJohan Lindholmom hur Byggnads har gått till väga i sitt antirasistiska arbete. Alex Bengtsson diskuterar kring varför Stiftelsen Expo nu också hjälper organisationer och företag att skriva antirasistisk policys.

Medverkande:
Johan Lindholm, Byggnads
Alex Bengtsson, Expo

Uppdaterad: