Byggnads kommenterar regeringens vårbudget

Regeringen har just lagt fram en vårbudget som inte innehåller ett enda nytt förslag på hur man ska lösa bostadskrisen. Det är anmärkningsvärt att de inte är beredda att ompröva sin politik efter sju års uppenbara misslyckande.
Publicerad:

- Det byggs bara 20 000 nya bostäder men det borde vara det dubbla. Utöver nybyggnation krävs det att minst 40 000 bostäder årligen renoveras och energieffektiviseras för att Sverige ska nå klimatmålen 2020 och 2050. Vi är långt från den nivån nu, säger Johan Lindholm och fortsätter:

 

-Det är talande att man i budgetförslaget nämner ordet energieffektivisering en gång i en proposition på 245 sidor. Det är tydligt att man inte är så värst intresserad av en grön omställning när det gäller bostäder.

 

- Slutligen så konstaterar regeringen att bostadsmarknaden är i obalans i många kommuner vilket är ett problem för såväl arbetsmarknaden som den högre utbildningen. Trots att de erkänner och ser problemen så väljer regeringen att fortsätta sitta på läktaren istället för att vara ute på spelplanen, avslutar Johan Lindholm.

 

 

 

 

 

Uppdaterad: