Byggnads sympativarslar till stöd för Sekos krav på trygga anställningar

Byggnads varslar idag om sympatiåtgärder till stöd för Sekos medlemmar och deras kamp för trygga anställningar i den pågående tågkonflikten. Sympativarslet omfattar cirka 100 personer och träder i kraft klockan 06.00 den 1 juli. 

Publicerad:

 - På hela den svenska arbetsmarknaden väljer allt fler arbetsgivare att använda sig av visstidsanställningar, timanställningar och bemanningsanställda istället för att ha fast personal. Det förekommer även inom byggbranschen. Det är dags att sätta stopp för arbetsgivare som utnyttjar människors beroendeställning. Självklart stöder även Byggnads Seko i den här konflikten och därför lägger vi ett sympativarsel idag, säger Torbjörn Hagelin Byggnads avtalssekreterare.

 Arbetsgivarorganisationen Almega vägrar hårdnackat att gå med på Sekos krav på att begränsa antalet deltidsanställningar och timanställningar.

 - Det är tydligt att man i jakten på pressade priser tar det anbud som ligger lägst och då får de anställda betala priset genom att bli uppsagda och sedan anställas på nytt till sämre villkor och lägre löner. Det är inte acceptabelt, avslutar Torbjörn Hagelin.

Länkar till sympativarsel:

Varsel avseende bygg

Varsel avseende vvs 

Varsel avseende plåt

Uppdaterad: