Byggnads ökar sin satsning på den samhällspolitiska debatten

För att ytterligare flytta fram Byggnads positioner i den samhällspolitiska debatten kommer nuvarande kommunikationschef Matz Larsson att från och med 1 mars bli samhällspolitiskt ansvarig för förbundet. Biträdande kommunikationschef Matilda Ström blir ny kommunikationschef.
Publicerad:

– Det är viktigt att Byggnads är en tydlig röst i den samhällspolitiska debatten och med styrka driver de frågor som är viktiga för medlemmarna. Matz har en lång och bred erfarenhet inom det samhällspolitiska området och genom den nya tjänsten får han möjlighet att fokusera på de samhällspolitiska frågorna. Samtidigt blir kommunikationsfrågorna mer tydliga, säger Byggnads ordförande Johan Lindholm. 

– Det känns väldigt spännande att jag nu får möjligheten att vara en del i Byggnads satsning på att flytta fram förbundets positioner i samhällsdebatten. Vi har många viktiga politiska beslut framför oss som berör Byggnads medlemmar. Det handlar inte minst om arbetsmarknads- och bostadspolitik men också behovet av en offensiv ekonomisk politik,  säger Matz Larsson

– Byggnads har redan tagit flera viktiga steg mot en mer effektiv och opinionsbildande kommunikation. Nu gäller det att hålla i kommunikationen kring våra aktuella frågor – de berör Byggnads medlemmar men också omgivningen, säger Matilda Ström.

Matz har arbetat som kommunikationschef i Byggnads sedan 2006 och har innan dess arbetat som politisk tjänsteman för socialdemokraterna i Göteborgs kommunstyrelse, riksdagen och regeringskansliet. Han är utbildad jurist och född 1964. Matilda Ström har en bakgrund som pressekreterare och politisk tjänsteman för Socialdemokraterna i riksdagen. Hon är utbildad journalist och har jobbat många år med kommunikation och press. Hon har jobbat som pressekreterare och biträdande kommunikationschef på Byggnads sedan 2013. 

Uppdaterad: