Ljus

Fotograf: Flik Hargreaves

Byggnads avbryter förhandlingarna för en tyst minut på Worker's Memorial Day

Publicerad:

På ett bygge finns det kranar som lyfter tusentals ton varje dag. Det finns sågklingor som går genom sten. Motorkapare som skär sig igenom betong. Det svävar betong, formar och armering över byggnadsarbetarna från den första minuten på arbetet.

Riskanalyser kring upplägget inför varje dags arbete är avgörande för alla på byggarbetsplatsen.

I mångt och mycket är ett bygge som ett eget samhälle där vi byggnadsarbetare är helt utelämnade i varandras händer. Vi är beroende av att alla vet sin plats, sin uppgift och vilka regler som finns.

När ett bygge fungerar, då finns det ingen bättre arbetsplats. Men när den inte gör det, då är det med våra kroppar och vår hälsa – tyvärr också ibland med våra liv – som insats.

Förra året dog sju byggnadsarbetare på jobbet. Varje dödsfall är en tragedi. Vi förlorar en kollega, kanske ett barn sin förälder, en människa mister sin livspartner.

Just nu jobbar vi hårt i förhandlingarna med arbetsgivaren på att ta resan mot framtidens trygga och schyssta byggarbetsplats ett steg längre.

Men idag på International Worker's Memorial Day vi tar en paus kl 13 och tänder ett ljus för alla kollegor som inte längre finns bland oss.

Byggnads förhandlingsdelegation

Uppdaterad:
Kategorier: