Byggnads väljer korvgrillning i Sölvesborg framför rosémingel i Almedalen

Byggnads hoppar över Almedalen. Istället för politikerveckan fokuserar Byggnads på att samtala med medlemmar på arbetsplatsträffar runtom i Sverige under veckan. Förbundsordförande Johan Lindholm kommer att besöka byggarbetsplatser i Skåne, Blekinge, Stockholm och Uppsala län.

Publicerad:

Medan politikerveckan pågår i Almedalen arrangerar Byggnads istället arbetsplatsträffar runtom i Sverige under namnet Byggtugg. Syftet är att lyssna in medlemmars viljor och samtala om nästa års avtalsrörelse och aktuella politiska frågor medan man grillar korv eller äter frukost.

– För mig är det självklart att välja korvgrillning i Sölvesborg framför rosémingel i Almedalen. Nästa år har vi en avtalsrörelse och det händer mycket i politiken som påverkar oss byggnadsarbetare. Diskussionerna om det är viktigare att ta på våra arbetsplatser än på ett mingel under politikerveckan, säger Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads.

I samband med att Byggnads förbundsledning bestämde sig för att stärka närvaron ute på arbetsplatserna och bli en mer medlemsnära organisation upphörde man att delta i politikerveckan för tre år sedan. Strategin har visat sig vara framgångsrik. Byggnads går mot trenden bland många fackförbund och har tre år i rad ökat i medlemsantal. Även halvårssiffrorna för 2019 pekar uppåt och i dag har Byggnads över 103 000 medlemmar.

– Det är ingen slump att Byggnads växer. När fackliga företrädare och politiker börjar lyssna mer på vanligt folk och mindre på lobbyister kan vi bygga starka folkrörelser och starka samhällen. Och att träffa medlemmar är alltid lika trevligt, säger Johan Lindholm.

Johan Lindholm kommer under veckan att besöka arbetsplatser i Uppsala och Enköping 1/7, Stockholm 2/7, Sölvesborg och Karlskrona 4/7 och Kristianstad och Hässleholm 5/7. Möjligheter för media att följa med finns.

Uppdaterad:
Kategorier: