Tro mig – ingenting kommer gratis

Publicerad:

Det sägs ibland att ensam är stark. Jag håller inte alls med. Det är tillsammans med andra som man själv växer och utvecklas. För mig finns inget finare och starkare än solidaritet med andra människor och att hjälpas åt när det behövs. Det är faktiskt också en av anledningarna till att jag trivs så bra som byggnadsarbetare.

Det är väldigt häftigt att vara en del av laget, känna styrkan och kraften i att alla gör sin uppgift och samtidigt stå upp för lagandan och det gemensamma resultatet. Tillsammans kan vi förflytta berg!

Och det är därför det är så viktigt att vi är många som är medlemmar i Byggnads. Det är bara genom att Sveriges byggnadsarbetare står upp gemensamt som gör att vi får en stark position på arbetsmarknaden och i samhällsdebatten.

För tro mig – ingenting kommer gratis. Det kan för många verka självklart att lönen ramlar in varje månad, att det finns anställningstrygghet och medbestämmande och att vi har en stark arbetsmiljölagstiftning. Bara för att nämna några områden. Men fakta är att allt detta är något som facket har kämpat för och förhandlat fram. Ibland har det behövts strejk och hårda förhandlingar men vi har tagit steg framåt, sakta men säkert.

Ingenting av detta hade varit möjligt om inte våra kamrater genom historien slutit upp och varit medlemmar i en fackförening. Ser man sig om i världen så blir det uppenbart med en gång att i länder där det inte finns några fackföreningar eller är svaga, utnyttjas arbetskraften och har dåliga villkor. Erfarenheterna visar också att så fort arbetare organiserar sig så stiger lönerna och arbetsvillkoren blir stadigt bättre.

Efter ett antal år med minskat medlemsantal så har det nu vänt för Byggnads. De senaste två åren har vi plussiffror och detta är naturligtvis väldigt roligt. Men vi är långt ifrån färdiga. Arbetet med att bli fler har bara börjat. I år gör vi en extra stor satsning på organisering och att värva nya medlemmar. Vi har en buss som åker runt i Sverige för att möta medlemmar, värva nya och hålla i den positiva trenden. Så håll utkik på just din ort. Vi erbjuder också billigare medlemskap.

Och det finns ingen viktigare medlemsvärvare än just du. Det personliga mötet där du kan berätta om fördelarna med och styrkan i att vara medlem i Byggnads är oslagbart. Det saknas verkligen inte argument för att bli medlem i vår förening.

Det ska inte finnas en enda byggnadsarbetare som inte har fått frågan om att bli medlem. Vårt gemensamma medlemsvärvararbete startar nu. Du är väl med?

 

Uppdaterad:
Kategorier: