Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads

"Kongressen blev en demokratisk högtidsstund”

Publicerad:

Byggnads har genomfört sin 18:e ordinarie kongress. Och, som alltid, vilken högtids­stund att få vara med. Vilken högtidsstund att få se hur demokratin alltid är starkare än förtryck och hat och vilken högtidsstund att se hur Byggnads är i goda händer hos alla fantastiska kongressombud.

En sak vet jag: Var och en av kongressombuden brinner för Sveriges byggnads­arbetare. För en arbetsmarknad som är trygg och där ingen blir utnyttjad. För starka kollektivavtal. De brinner helt enkelt för världens bästa fackförening, Byggnads. Jag vet också hur mycket tid och energi som alla kongressombud har lagt ned inför kongressen. Alla motioner och handlingar som har lästs och diskuterats. Många har förberett tal och anföranden, det har tränats och peppats.

Kongressen blev en demokratisk högtidsstund. Från talarstolen framfördes många starka åsikter och debatten var stundtals hård. Det är precis så det ska vara när man är med och formar Byggnads framtid. Samtidigt så hade vi alla ett gott humör och respekt för varandras åsikter. Det är där­för det blev fyra fantastiska dagar. På kongressen beslutade vi om många mål som innebär stora utmaningar för Byggnads. Jag är helt övertygad om att vi kommer att bocka av flera av de beslut och mål som kongressen har fattat, innan det är dags för nästa kongress. Men det kommer inte att gå av sig själv, utan det är alla vi tillsammans som nu har ansvar att se till att besluten blir verklighet.

LEDA VÄRLDENS BÄSTA FACKFÖRBUND

Jag vill också passa på att tacka för förtroendet att få vara Byggnads ordförande för ytterligare en kongressperiod. Att vara förbundsordförande är det roligaste uppdrag

man kan ha, samtidigt som det är utmanande. Roligt – därför att man som ordförande i Byggnads får leda världens bästa fackförbund med världens bästa medlemmar. Utmanande – därför att vi i Byggnads vill så mycket med vårt engagemang och vårt förbund, och vi vill att det ska gå fort!

ÖDMJUKHET INFÖR UPPDRAGET

Den starkaste känslan jag har just nu är kanske den av ödmjukhet. Ödmjukhet inför uppdraget naturligtvis, men framför allt ödmjukhet inför de stora uppgifter vi har framför oss. Men det bästa är att vi gör allt detta som ett Byggnads. Vi gör det tillsammans. Nu kör vi!

Uppdaterad:
Kategorier: