Byggnads Öst

Viktig information till dig som tog studenten i år

Förbundsstyrelsen har beslutat att du som tog studenten i år är avgiftsfri t o m december, under förutsättning att du inte har ett arbete.

Publicerad:

Ett brev kom ut i augusti med viktig information till dig som slutade gymnasiet i år! Du kommer även att bli kontaktad av Unga Byggare Öst i höst och få information om vilka utbildningar vi har att erbjuda dig som ny i facket!

I brevet, och även i ByggrÖSTen, står det att du som blev medlem under din skoltid och i dagsläget har ett elevmedlemskap blir från och med september betalande medlem. Förbundsstyrelsen har nu tagit ett beslut om att de som har ett elevmedlemskap är avgiftsbefriade t o m december det år man tar studenten, under förutsättning att man inte har ett arbete.

Så snart du får ett arbete, är det viktigt att du rapporterar in din inkomst, då medlemsavgiften är inkomstbaserad (mer om medlemsavgiften läser du här). Rapportera din inkomst kan du göra genom att logga in på Mina Sidor eller genom att ringa till oss på regionen, 010-601 10 12. 

Ett inbetalningskort skickas automatiskt ut till dig när du blir betalande medlem. Andra betalningssätt kan du hitta här

Du som har ett medlemskap i facket är inte automatiskt medlem i a-kassan. Därför bör du, så snart du får en anställning, även söka inträde i a-kassan. Det gör du smidigast via deras hemsida www.byggnadsakassa.se/ där du även kan se aktuella medlemsavgifter hos a-kassan. 

För dig som är lärling finns det viktig information att läsa här.

Kika gärna runt på hemsidan för att se vilka vi är, se hur du träffar och utbyter erfarenheter med andra medlemmar på ett medlemskretsmöte, läs vilka rättigheter och skyldigheter du har enligt avtalet mm.

 

Uppdaterad: