Byggnads Skåne

Johan Ljunggren, huvudskyddsombud, HSO, på BAB .

Nu startar arbetsmiljöveckan

Att vara med och påverka och förändra. Det är anledningen till att Johan Ljunggren blev skyddsombud.

Publicerad:

- Det handlar om att samverka och hitta lösningar på brister i arbetsmiljön, säger Johan Ljunggren, huvudskyddsombud, HSO, på BAB .

I nuläget har han ansvar för flera arbetsplatser och varvar arbetet som HSO med det som snickare. Ett långsiktigt mål är att företaget ska få fler skyddsombud.

- Det behövs i vardagen samtidigt som det är lätt att bli hemmablind. I det läget kan det vara nyttigt med nya ögon på bygget. En kombination är alltid bra, säger Johan Ljunggren.

Under årets arbetsmiljövecka som inleds måndagen den 19  oktober kommer han göra extra skyddsronder. Han berättar att det redan finns ett gott arbete på företaget med riksinventeringar och arbetsmiljöplaner

- Jag kommer också sprida information om veckan till skyddsombuden i företaget, säger han.

Johan Ljunggren förklarar att han fått både stöd och utbildning från Byggnads för att klara uppdraget. Samtidigt som han också känner att samarbetet med platschefer och företagsledning flyter på.

- Finns det samverkan då hittar vi också lösningar på brister. Samtidigt är det viktigt att ge beröm, inget blir bra om jag bara fokuserar på brister, säger han.

Lär mer på: https://www.byggnads.se/fortroendevald/skyddsombud/arbetsmiljoveckan-2020/

 

Uppdaterad:
Kategorier: