Byggnads medverkar till byggskola för högstadieelever i Södertälje

Under två veckor i juni får högstadieelever i Södertälje få prova på olika yrken i byggbranschen. Under april är vi ute på högstadieskolor och informerar om projektet.

Publicerad:

Byggskolan kommer att hållas i Torekällgymnasiets lokaler den 15–30 juni, och yrkeskunniga kommer att vara där för att visa och lära eleverna hur jobben ska utföras.

Eleverna får möjlighet att testa hur det är att arbeta som byggnadsplåtslagare, golvläggare, betongarbetare, takmontör, plattsättare, träarbetare, snickare, VVS-montör/rörmokare, murare och anläggningsarbetare. Dagarna ska också innehålla studiebesök på byggarbetsplatser och besök av företagsrepresentanter.

Under början av april månad är representanter från oss och Sveriges Byggindustrier (vilka utgör Byggnadsindustrins Yrkesnämnd, BYN) ute på Södertäljes högstadieskolor och informerar om projektet.

– Vi har träffat ca 150-200 elever idag och magen säger att intresset är stort ifrån både tjejer och killar! säger Anton Linde, skolinformatör på Byggnads Stockholm-Gotland och fortsätter:

– Det känns som att vi kommer kunna inspirera fler ungdomar att välja bygg- och anläggningsprogrammet till gymnasiet! Känns så roligt att få det bemötandet och intresset ifrån eleverna.

Alla elever är försäkrade och de kommer att få kläder som är anpassade för de arbeten som ska utföras. I slutet av utbildningen får de intyg som de sedan kan använda som referens när de söker jobb.

Byggskolan är ett samarbete mellan Torekällgymnasiet, Södertälje kommun, Byggnads Stockholm-Gotland, Byggnadsindustrins Yrkesnämnd (BYN) Stockholm Gotland, Sveriges Byggindustrier region öst, Tools och Södertälje Byggmästareförening.

Mer information

Södertälje kommun - "Kommunen satsar på byggskola för högstadieelever"

Uppdaterad: